De garage van de toekomst

De Garage van de Toekomst begon als een sympathiek studententraject [ in 2016, bij ROC A12] en komt inmiddels in een vervolgfase waarin de studenten met ondernemers zo’n locatie, ook wel ‘The Barn’ genoemd, concreet gaan realiseren. Doel is het opzetten van een leer -en testomgeving voor nieuw onderwijs en vernieuwende vervoersmiddelen. Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt, maar bijzonder is de wijze waarop men dit tot stand wil brengen.

De innovatieve ruimte wordt gebouwd door studenten met verschillende technische achtergronden. Daarbij werken zijn in een  duurzame ontwikkeling van hun onderwijs,  waarin samenwerking tussen school, overheid en bedrijven en het promoten van technisch onderwijs leidend zijn. Zij willen hun ‘The Barn’ zodoende meteen laten functioneren als een uithangbord voor innovatief technisch onderwijs.

Typerend: Binnen dit verband gaat men nu concreet aan de slag en werkt bijvoorbeeld aan het tekenen van technische installaties en het maken van bouwkundige berekeningen. Ook wordt gewerkt aan het opbouwen van een netwerk aan bedrijven en instellingen. Hierdoor komen studenten in contact met tal van ondernemers en ervaren zij optimaal praktisch wat het ondernemen.