Betonstaal

De bouw is flink in beweging: veel werk, te weinig goed opgeleid personeel en de druk van klimaatvraagstukken. Betonstaal, een nieuw opgerichte pps, biedt een opleiding in betonstaalverwerking aan, die tot voor kort was verdwenen. Verschillende mbo-instellingen en het bedrijfsleven in de bouwsector werken hierin samen.

De bouw maakt momenteel een groeiperiode door, maar moet tegelijkertijd voldoen aan CO2 normen en bijdragen aan de energietransitie. De samenwerkingspartners willen met dit project een dubbele slag slaan: het realiseren van mbo-opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4 én zorgen dat de opleidingen de juiste mensen afleveren, met de kennis, vaardigheden en soft skills waar de huidige markt om vraagt. Zo wordt er een toekomstbestendige sector gecreëerd.

Een kennisplatform vormt de schakel tussen opleiding en bedrijven. Daarop wordt de kennis en informatie uitgewisseld. De opleiding staat gelijk midden in de sector. Een aantal bouwbedrijven is direct betrokken bij het vormgeven van de opleiding. Ze schrijven bijvoorbeeld mee aan de naslagwerken en leveren materialen en hybride docenten. Door de vakmensen doorgroeimogelijkheden te bieden blijven zij langer verbonden aan de bedrijven en kan de sector zich bovendien verder ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie over dit project.